Enda en treningsblogg!

Hopp!

Jeg er Anne, ble født slik at jeg akkurat fikk med meg et halvår av 80-talle, og holder nå til i Trondheim sammen med to kule karer. Han ene er samboeren min, Haakon, og i 2015 ble to til tre, og sammen har vi sønnen vår Adrian.

Jeg vokste opp med fysisk aktivitet i form av friluftsliv som jakt og fiske, fjell-, ski-, bær-, skogs-og sopp-turer, og for det er jeg evig takknemlig. Jeg var med i speideren, jeg spilte fotball i 10-11 år, jeg drev med karate og jeg løp rundt med vennene og guttenaboene mine. Jeg begynte å trene på treningssenter da jeg var 16 år, og holdt også på med kickboxing et par år. I de senere årene har jeg drevet mest med løping og sykling og noe hinderløp, og ellers allsidig aktivitet.

Jeg begynte å jobbe i treningsbransjen i 2010, da jeg fikk en fantastisk start som gruppetreningsinstruktør og resepsjonist hos Carina og Nils Henning på Aktiviteten Treningssenter på Røros. I 2011 begynte jeg på en 3-årig bachelorgrad i Bevegelsesvitenskap ved NTNU, samtidig som jeg fortsatte jobben i treningsbransjen i SATS. Herfra sertifiserte jeg meg videre som instruktør, treningsveileder og personlig trener. Nylig har jeg fullført en mastergrad (MSc) i Sport Performance Enhancement ved Edinburgh Napier University, hvor jeg hovesakelig har fokusert på idrettsfysiologi, samt noe idrettspsykologi. Masteren min skrev jeg i samarbeid med Senter for toppidrettsforskning her i Trondheim, og den omhandlet sprintlangrenn for utøvere i nasjonal klasse og verdensklasse. Siden slutten av august 2016 har jeg hatt gleden av å jobbe som personlig trener og instruktør ved Hit the Gym i Trondheim.

Jeg liker også å skrive, og det er for meg en god måte å lære på. Så, “enda en treningsblogg”, tenker du. Jeg er jo bare én av utrolig mange som sitter på mye kunnskap i treningsbransjen. Ikke minst, så brenner jeg for emnet. Jeg elsker å kunne inspirere andre, og mitt mål er å få de rundt meg til å oppleve samme glede rundt trening og fysisk aktivitet som det jeg har. Jeg er nysgjerrig, og jeg er sulten på mer kunnskap, og jeg er sikker på at jeg kan lære mye av dette selv. Ingenting er som en god diskusjon rundt tema jeg brenner for – nemlig fysisk aktivitet, trening, og helse.
Man skal aldri si aldri, men jeg kommer nok ikke til å presentere dagens middag, eller bilder med alle mulige fancy treningsplagg jeg ikke har tåd til (no offence!). Det jeg ønsker å presentere for deg er kunnskap om trening, gjerne forskningsbasert, og jeg ønsker å presentere det på en enkel måte. Dette skal være kunnskap som du kan ta med deg i planlegging og utføring av trening og hverdagslig fysisk aktivitet.

Og du, jeg trenger litt hjelp. Jeg har vanvittig mye jeg har lyst til å skrive om, men hva lurer DU på? Jeg ønsker at du skal sende meg spørsmål og problemstillinger som jeg kan svare på med hjelp av all forskningen som er gjort der ute, sammen med noe personlige erfaringer og uunngåelig personlige meninger. Dette kan være spørsmål relatert til utholdenhetsidretter, styrketrening, kosthold, daglig fysisk aktivitet, og så videre.

Er du med?

Graduation i Edinburgh, 2016.

Anne Luksengård Mjelva

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *